Prezentare generala

Flexoclean este liderul de piata pentru solutiile si serviciile de curatare utilizate de tipografiile ce folosesc tiparul flexografic, indiferent de tipul de cerneala flexo folosit.

De peste 20 de ani Flexoclean livreaza clientilor sai produse de curatare de cea mai buna calitate. Noul sediu Flexoclean precum si toate procesele de productie sunt certificate ISO si auditate periodic.

Flexoclean detine un laborator complet utilat pentru cercetare si dezvoltare, unul dintre cele mai noi rezultate fiind solventul patentat FS90i. Curatarea zilnica precum si interventiile de mentenanta periodica asigura o calitate mai buna a tiparului, reducerea pierderilor precum si o productivitate mai mare.

Produse Flexoclean

Carton ondulat

Tiparul pe carton ondulat este realizat cu cerneluri flexo baza apa, cerneluri ce sunt dezvoltate continuu de-a lungul timpului, astfel incat sa poata fi obtinute produse de inalta calitate. De asemenea este necesara si utilizarea unui produs de curatare de calitate, personalizat in functie de chimia cernelurilor folosite.

Flexoclean a dezvoltat un concept de abordare a procesului de curatare ce tine cont de toate aspectele legate de produsul finit.

Flexoclean organizeaza programe de pregatire a masinistilor, in cadrul carora acestia sunt invatati sa utilizeze corect solutiile de curatare potrivite unei anumite aplicatii.

Astfel, timpul necesar pentru curatarea echipamentului va fi redus, iar costurile eficientizate. De asemenea, Flexoclean poate realiza un program de pregatire aprofundat. De regula, acest program este realizat cu rolele anilox montate pe masina de tipar.

Ambalaje flexibile

Tiparul pe materiale filmice, metal sau plastic, este realizat cu cerneluri flexo baza solvent. Procesul de tiparire presupune utilizarea unei solutii de curatare produsa in conformitate cu compozitia cernelurilor flexo folosite.

Caracteristicile particulare ale tiparului flexo baza solvent presupun o abordare de specialitate. Acest tipar implica utilizarea a diversi solventi, solventi ce pot fi daunatori mediului ambiental sau chiar pentru utilizatori.

Astfel Flexoclean a creat si dezvolta in mod continuu solutii prietenoase cu mediul inconjurator, atat pentru curatarea automata cat si cea manuala a echipamentelor de tipar.

De asemenea, Flexoclean poate realiza un program de pregatire aprofundat. De regula, acest program este realizat cu rolele anilox montate pe masina de tipar. In cadrul acestui program este utilizat sistemul de curatare FlexMobile, sistem ce presupune un echipament de curatare cu diverse cicluri de curatare.

Tipar banda ingusta / etichete

Tiparul pe latime ingusta (narrow web) pentru etichete este realizat cu cerneluri flexo baza solvent sau cu polimerizare UV. Caracteristicile particulare ale tiparului flexo baza solvent presupun o abordare de specialitate. Acest tipar implica utilizarea a diversi solventi, solventi ce pot fi daunatori mediului ambiental sau chiar pentru utilizatori.

Astfel Flexoclean a creat si dezvolta in mod continuu solutii prietenoase cu mediul inconjurator, atat pentru curatarea automata cat si cea manuala a echipamentelor de tipar.

Totodata, pentru tiparul flexo ce presupune utilizarea cernelurilor cu polimerizare UV este necesara folosirea unor solutii de spalare adaptate caracteristicilor acestor cerneluri.

De asemenea, Flexoclean poate realiza un program de pregatire aprofundat. De regula, acest program este realizat cu rolele anilox demontate de pe masina de tipar.

Mai mult de atat, Flexclean nu recomanda alta metoda de curatare a rolelor anilox. In cadrul acestui program este utilizat sistemul de curatare FlexMobile, sistem ce presupune un echipament de curatare cu diverse cicluri de curatare.

Pentru Pre-press

Tiparul flexo, indiferent de tipul de cerneala folosit, presupune utilizarea placilor de fotopolimer. Aceste placi sunt procesate cu ajutorul a diversi solventi.

Avand in vedere natura solventilor existenti Flexoclean a dezvoltat o varianta de solvent fara compusi naphta. Acest solvent este mai “curat” si mai sanatos decat ceilalti solventi existenti in momentul de fata.

Avantajele acestui solvent sunt urmatoarele:

- Nu are compusi naphta
- Reduce timpii de procesare a placilor de fotopolimer
- Reduce emisiile de compusi volatili
- Este mai eficient din punct de vedere al costurilor
- Poate fi realizata trasabilitatea

De asemenea, Flexoclean a dezvoltat si implementat o metoda simpla de masurare a aditivilor ce trebuie adaugati pentru reutilizare. Aceasta metoda presupune utilizarea unui spectrofotometru IR dotat cu un program software special conceput.

TOP
ro_RORomână
en_USEnglish ro_RORomână