Prezentare generala

Compania LIGUM, membra a grupului Westland Group, produce si distribuie role cauciucate cu diverse aplicatii in industria tipografica. Toate rolele indeplinesc standardele de calitate impuse de catre diversii producatori de echipamente tipografice.

Pe langa rolele de prima echipare ale echipamentelor de tipar noi, LIGUM realizeaza si serviciile de recauciucare a rolelor pentru toate modelele de echipamente sau de inlocuire a rolelor pentru anumite modele de echipament. Ca membru al Westland Group, certificat EN ISO 9001:2000, Ligum beneficiaza de aceeasi tehnologie de productie si respecta aceleasi standarde de productie si astfel reuseste sa asigure in mod constant cea mai inalta calitate.

In functie de compozitia materialului folosit rolele pentru tiparul offset pot fi catalogate astfel:

WEROGRAPH – Role de cerneluire

Aceste role asigura stabilitatea tiparului offset conventional, chiar si in cazul unui transfer ridicat de cerneala. Prezinta o buna rezistenta la actiunea diversilor agenti chimici utilizati in industria tipografica. Compozitia chimica a materialului utilizat permite o intretinere facila precum si o durata ridicata de viata.

WERO UV – Role de cerneluire si role de umezire

Avand in vedere dezvoltarea continua a tiparului offset cu polimerizare UV, precum si slaba rezistenta a cauciucului standard sub actiunea cernelurilor cu polimerizare UV, LIGUM produce rolele cauciucate cu materialul WERO-UV. Aceste role sunt destinate tiparului cu polimerizare UV, avand o rezistenta sporita la actiunea cernelurilor cu polimerizare UV precum a solutiilor speciale folosite.

WEROMIX – Role de cerneluire si role de umezire

Rolele cauciucate cu materialul WEROMIX sunt recomandate a fi utilizate atunci cand sunt utlizate in mod alternativ atat cernelurile offset conventionale cat si cele cu polimerizare UV. De asemenea aceste role pot fi folosite atunci cand tiparul este realizat cu cerneluri hibride.

WERONEWS – Role de cerneluire si role de umezire

Atunci cand este vorba de tipar coldset cu cerneluri pe baza de uleiuri vegetale recomandarea LIGUM este WERONEWS.

WERONIX – Role de distributie

Reprezinta alternativa LIGUM pentru rolele ril-san.

Pentru rolele de umezire, LIGUM propune urmatoarele variante de material:

WEROAQUA

Acest material este alegerea perfecta pentru rolele de umezire folosite in cazul tiparului offset in care consumul de alcool este redus sau chiar absent. Multi producatori de echipament de tipar folosesc acest material ca prima echipare pentru toate unitatile noi.

WERODAMP

Reprezinta cea mai utilizata varianta de cauciucare a rolelor de umezire atat pentru tiparul offset in coala cat si in rola. Suprafata hidrofila si duritatea constanta asigura o umezire uniforma pentru o perioada de timp indelungata.

WERODHAL

In cazul sistemelor de umezire Dahlgren sau Delta, LIGUM recomanda materialul WERODHAL. Acest material asigura o buna stabilitate mecanica precum si o rezistenta deosebita la actiunea substratului.

TOP
ro_RORomână
en_USEnglish ro_RORomână