Prezentare generala

Cheshire Anilox Technology este un producator de role anilox ceramice gravate, sleevuri anilox si role anilox cromate care imbunatatesc procesul de imprimare. Infiintata in 1992, Cheshire Anilox Technology s-a extins progresiv in mai multe zone de piata, care includ ambalajele flexibile, cartonul ondulat, etichete autoadezive, plicuri, lacuire si offset. In acest moment Cheshire Anilox Technology este unul dintre cei mai importanti furnizori din Europa de role anilox. Rolele anilox „Cheshire” sunt produse in intregime in house, acest lucru permite sa fie produse role standard si personalizate, mentinand cea mai inalta calitate. Calitatea este indeaproape monitorizata in toate etapele de fabricatie pentru a asigura constanta absoluta de la un capat la altul. Acoperirea cu ceramica reprezinta partea esentiala a rolei anilox deoarece influenteaza gravarea si cel mai important lucru, durata de utilizare. Folosind cele mai recente si sofisticate sisteme automate pentru depunerea de ceramica, Cheshire Anilox Technology controleaza parametrii critici in procesul de plasma pentru a obtine o ceramica rezistenta si extrem de densa, rezultand o depunere cu o duritate de aproximativ 1600 Hv in comparatie cu o medie de 1300 Hv realizate prin acoperiri alternative. Duritate mare inseamna o rezitenta mai mare in mediul de operare. Cheshire Anilox Technology ofera cea mai mica porozitate, de 1 %, care va proteja stratul de sub ceramica de atacul cernelurilor corozive sau substante chimice si asigura o gravare cu laser mult mai precisa si o curatare a rolei mult mai usoara.

Cheshire Anilox Technology

Ofera mai multe tipuri de gravari in functie de aplicatia dorita, cum ar fi:

Gravare MaxFlo

Pentru o lunga perioada de timp configuratia standard a celulelor a fost la un unghi 60°. Datorita noii tehnologii laser acum pot fi produse celule cu o forma imbunatatita. Rolele anilox cu gravare “MaxFlo” ofera o serie de avantaje cum ar fi uniformitatea stratului de cerneala si imbunatatirea calitatii tiparului.

Modelul standard de gravare la un unghi de 60° are o structura de tip “fagure”, ceea ce ofera o buna uniformizare a depunerii cernelii, dar din cauza profilului conic, doar 60% din cerneala este transferata. Restul de cerneala polimerizeaza in celule si astfel rolele anilox isi pierd din volumul de transfer.

Rolele anilox cu gravare “MaxFlo” au de asemenea un unghi de 60°, dar celulele au o forma alungita. Ca urmare, laserul folosit la gravare nu mai focuseaza doar la baza celulei si astfel efectul de conicitate dispare.

Noua tehnologie creeaza peretii celulei in asa fel incat aceasta va avea o forma de barca. Aceasta forma este mai eficienta in ceea ce priveste transferul de cerneala si elimina definitiv problema curatarii rolelor anilox, permitand tiparitorului sa foloseasca un anilox mai fin, dar fara a pierde din volum sau densitate.

Gravare MaxFlo+

Conceptul de utilizare a canalelor gravate pentru a imbunatatii eficienta transferului de cerneala, nu este unul nou. Canalele au fost folosite de multi ani ca mijloc eficient de crestere a fluxului de cerneala si de a imbunatatii transferul rolei anilox. Totusi, consistenta si uniformizarea stratului de cerneala sunt greu de mentinut in cazul in care sunt folosite celule conventionale.

Provocarea reala este de a crea un canal care sa poata controla in mod eficient volumul de cerneala transferat, precum si sa maximizeze evacuarea cernelii din rola anilox. MaxFlo+ este procesul de gravare a canalelor ce imbunatateste uniformizarea cernelii in structura rolei anilox.

Nu exista celule individuale inchise, ci o structura celulara continua, care are o suprafata de pereti cu 50% mai mica decat in cazul celulelor gravate conventional. Aceasta structura ofera un transfer eficient si mai uniform a cernelii pe placa, deoarece cantitatea de cerneala ce intra in contact cu placa de fotopolimer este mai mare. Acest canal asigura un flux continuu de cerneala, de asemenea o agitare redusa a cerneli si reducerea efectului de spumare. Astfel este transferat un strat de cerneala mai uniform si mai consistent.

Cateva dintre avantajele utilizarii rolelor anilox gravate “MaxFlo+”:

- cresterea densitatii culorilor in medie cu 10%
- acoperire uniforma
- reducerea efectului de “pin holes”
- trecere in zero perfecta
- reducerea efectului de stropire

Gravare Easyflo

Gravarea “EasyFlo” a fost dezvoltata special pentru rolele anilox destinate tiparului flexo cu cerneluri cu polimerizare UV. Una dintre cele mai intalnite probleme ale tiparului flexo cu cerneluri cu polimerizare UV este efectul “ ink spitting”. Vascozitatea cernelurilor cu polimerizare UV este de aproape cinci ori mai mare decat cea a cernelurilor baza apa sau baza solvent, aceasta fiind cauza pentru care cerneala se aduna si pune presiune in spatele racletei in timpului tiparului.

Easyflo este un sistem de gravare a celulelor la un unghi 30° care permite o mai buna uniformizare a cernelii intre alveolele rolei anilox, reducand presiunea din spatele racletei si eliminand astfel efectul de stropire.

Un alt avantaj al acestui sistem de gravare il reprezinta faptul ca rolele anilox astfel gravate transfer cu aproximativ 10% decat rolele anilox conventionale gravate la un unghi de 60°.

Gravare Easyflo HD

Gravarea EasyFlo HD a fost creata special pentru a ajuta tipografiile flexo sa obtina acelasi grad de opacitate al albului ca in cazul tiparului serigrafic. Pentru a atinge niveluri de opacitate de peste 80%, este necesar un volum mare de cerneală, această tehnologie unică de gravare oferă un flux îmbunătățit de cerneală, distribuind eficient volume mari de cerneală, rezultând o uniformitate excepțională a acoperirii, sporind opacitatea eliminarea efectelor de “mottling” si “pin holes”.

Utilizand o cerneala flexo cu o vascozitate redusa, uscare rapida si pigmentatie puternica impreuna cu placile de fotopolimer “hard capped”, sistemul de gravare EasyFlo HD a demonstrat ca poate atinge un nivel de opacitate de 85%, intr-o singura trecere la viteza de 50-60m/min.

Gravare Proflo

Inovatiile continue in ceea ce priveste echipamentele de tipar flexo permit tipografiilor sa egaleze sau chiar sa depaseasca performantele tiparului offset, utilizand cerneluri flexo cu pigmentatie ridicata si uscare rapida impreuna cu placile fotopolimerice procesate HD si cu rolele anilox ultra fine si transfer ridicat. Pentru a evita efectul de “dot bridging” placile fotopolimerice procesate HD au o liniatura foarte fina si trebuie folosite impreuna cu rolele anilox cu o liniatura foarte fina.

Pentru a transfera cantitatea optima de cerneala si pentru a elimina efectul de “dot dipping” atunci cand sunt folosite placi de fotopolimer cu dimensiunea punctului de 8-10 microni, este necesara utilizarea unei role anilox ce poate transfera o cantitate de cerneala mai mare decat in cazul rolelor standard cu unghiul de 60°.

Cheshire Anilox Technology a dezvoltat un nou sistem de gravare si anume ProFlo, special pentru a crea rolele anilox ce trebuie sa aiba o liniatura foarte fina. Rolele anilox gravate cu sistemul ProFlo, au celulele deschise si permit un transfer cu aproximativ 15% mai mare decat in cazul rolelor anilox gravate conventional.

Transferul mai mare se traduce printr-o densitate a culorii mai mare atunci cand este folosita o liniatura foarte fina.

TOP
ro_RORomână
en_USEnglish ro_RORomână